Jdi na obsah Jdi na menu

Jak na výpočet planetárních hodin?

8. 5. 2016

1. Zjistěte si čas východu a západu Slunce na daný den ve vašem regionu.(Např. 2.1.1999 - v tento den Slunce vychází v 6:16 a zapadá v 17:49)

2. Odečtěte čas východu Slunce od doby západu Slunce, získáte tak počet astrologických hodin, po které je světlo. Jde to snáz, pokud si hodiny převedete na minuty (Např. 6:16 = 376 minut.17:49 = 1069 minut. Nyní odečteme 1069 minut minus 376 minut se rovná 693 minutám.

3. Nyní musíme zjistit, kolik minut má v onen den jedna denní planetární hodina.(Např. vydělte proto 693 minut = počet minut, po které jsme zjistili, že je světlo, číslem 12.Výsledek je tedy přibližně 58 minut. Tedy 2.1.1999 má  každá denní planetární hodina 58 minut)

4.Nyní víme, že každá hodina má přibližně 58 minut. Z prvního kroku také víme, že svítá v 6:16 minut. Abychom určili, kdy jaká planetární hodina začíná, přičteme prostě 58 minut k času úsvitu, čímž získáme trvání první planetární hodiny. K tomuto číslu pak přičtěte 58 minut pro druhou planetární hodinu atd. První planetární hodina by tedy trvala od úsvitu (tedy 6:16) do 7:14.Druhá od 7:14 do 8:12 atd. Všimněte si,že vzhledem k tomu, že jste zaokrouhlili počet minut každé planetární hodiny, neshoduje se konec poslední hodiny přesně se západem Slunce. Je to dobrý důvod k tomu, abyste si planetární hodiny trochu "přizpůsobili" (nebo naopak nemusíte nic zaokrouhlovat.)

5. Abychom se nyní mohli rozhodnout, jaká planeta vládne jaké denní planetární hodině, podívejte se do kalendáře, jaký je den v týdnu (v našem případě by to byla sobota) Podívejme se tedy do tabulky denních planetárních hodin do sloupku se sobotou, zjistíme, že první hodině vládne v sobotu Saturn, druhé Jupiter, třetí Mars....

6. Nyní jsme určili DENNÍ planetární hodiny (od úsvitu do soumraku).Stejný postup můžete použít k určení NOČNÍCH planetárních hodin (od soumraku do úsvitu),přičemž jako výchozí čas použijeme soumrak a jako konec dne úsvit. Až se dostanete k pátému bodu, NEZAPOMEŇTE SE NAMÍSTO DENNÍCH PLANETÁRNÍCH HODIN PODÍVAT NA TABULKU TĚCH NOČNÍCH.

 

PROČ ZJIŠŤUJEME ČAS PLANETÁRNÍCH HODIN?

 - Zvolit správný čas magického rituálu je důležité. Když je kouzlo započato, jeho existence na sebe bere povahu podmínek, za nichž se zrodila. Každá hodina dne spadá pod vládu určité planety a přebírá na sebe její vlastnosti. Jistě si všimnete, že planetární hodiny neovlivňují Uran, Neptun ani Pluto, neboť v tomto případě jsou považovány za vyšší stupeň Merkur,Venuše,Mars.Pokud je tedy například něco pod vládou Uranu, můžeme použít hodinu Merkuru.

 

 TABULKY DENNÍCH A NOČNÍCH PLANETÁRNÍCH HODIN  viz. - Naše webové stránky,rubrika - Co se hodí vědět?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář