Jdi na obsah Jdi na menu

Stručně o škapulířích

15. 5. 2016

Škapulíř (magický váček) lze používat na amulety či kouzelné a léčivé byliny,drahé kameny...které chrání svého nositele, či místo, kde je váček zavěšen.Dle různorodých korespondencí se jejich účel může lišit.

Na výrobu takového škapulíře lze použít prakticky cokoliv.Váček můžeme vyrobit doma (pro ty zručnější z nás) či koupit v obchodě (galanterie,obchody s korálky,stužkami či ve zlatnictví).Výběr materiálu je čistě na vás - organzové,vyšívané,sametové či třeba saténové sáčky různých velikostí.Dle vašeho záměru se volí i barva sáčku,počet uzlů na něm by s ním měl podle korespondence také souviset.

Například modrá barva souvisí s ochranou,uklidňuje situace i agresi.Zelená barva přitahuje finanční zisky a oranžová je plná optimismu a podporuje dobrou náladu.

Dle svého účelu tedy zvolte barvu váčku.Do něj pak vkládáme magické byliny,které souvisí s naším záměrem,stejně tak drahé kameny či vonné oleje.

Například jasmín je bylinou lásky a štěstí,jmelí lze zase přiřadit do finančních kouzel.Vrba bílá je zato úzce spojena s věštěním, ochranou a léčením.Kámen jako třeba růženín se pojí s láskou a milostnými kouzly,křišťál zase očišťuje.

Do škapulíře lze vložit i kousek papírku s přáním či účelem,za jakým je vyroben.Pokud možno by o něm neměl vědět nikdo,či jenom vaše blízké okolí - kdokoliv cizí by mohl vaše přání jakkoliv negativně oslabit či zneužít.

Dále kromě vonných olejů,bylin a kamenů můžeme přidat drobnosti pro štěstí nebo drobnosti, které jsou účelově spojené s vaším škapulířem.(Pro ochranu třeba bílý kousek křídy či soli, pro štěstí by to zase mohl být knoflík barvy sáčku, čtyřlístek či jakýkoli malý talisman, zkrátka cokoli,co vám nosí štěstí)

Lze přidat i magické soli či prášky, váček můžeme třeba i zapečetit či zakapat voskem, na sáček namalovat symbol spjatý s vaším přáním nebo sáček jednoduše dozdobit mašlemi či na něj třeba přišít korálky. Fantazii se meze nekladou.

Magický váček můžeme nosit u sebe za účelem ochrany před negativními vlivy či pro štěstí, pokud je škapulíř vytvořen za účelem zisku financí, můžeme jej nosit v peněžence. Pro klidný spánek či věštecké sny si ho stačí položit pod polštář.

Až se přání či účel, za kterým byl škapulíř vytvořen vyplní, můžete si jej kamkoli uschovat,nebo jej zkrátka zakopat do země či spálit.

20160621_163442.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář